Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant, november 2018
COLUMN
Sinterklaasgedicht

Het is de tijd van Sinterklaas. Van lootjes trekken, surprises maken en gedichtjes schrijven.
Benieuwd naar ons natuurlijk gedicht?

Mary's gedicht
Bijeenkomst Natuur in Eigen Hand 2019
Op woensdag 6 februari 2019 vindt in De Avenue in Breda (19.30 uur) de tweede bijeenkomst Natuur in Eigen Hand plaats.
Tijdens de bijeenkomst wordt bekend welke drie inzendingen voor de prijsvraag Natuur in Eigen Hand worden beloond met een bijdrage van € 5.000. Voor de avond is iedereen (dus niet alleen de deelnemers aan de prijsvraag!), die ideeën heeft voor de ontwikkeling van nieuwe natuur, uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomst zijn tal van experts aanwezig om bezoekers inzicht te geven in de financieringsmogelijkheden en plannen van zinvolle feedback te voorzien.
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.ivn.nl/aanmelden-nieh
De prijsvraag
Laatste kans op 10 percelen grond
Groen Ontwikkelfonds Brabant biedt tien percelen, met een totale oppervlakte van ruim 12 hectare en verdeeld over zeven gemeenten, te koop aan.
De grond ligt in Liempde, Mill, Nuenen, Teteringen, Oisterwijk, Ossendrecht en Udenhout.
Belangstellenden kunnen nog tot 7 december 2018 inschrijven. Op de website van Groen Ontwikkelfonds Brabant is meer informatie te vinden over de verkoopprocedure én over de percelen die te koop worden aangeboden.
Voor twee van de zeven clusters kunnen ook plannen worden ingediend die aan de uitgangspunten van Ondernemend Natuurnetwerk Brabant (ONNB) voldoen.
Meer weten?
Win € 5.000 voor uw plan!
Wilt u zelf actief aan de slag met natuur in uw omgeving? Heeft u een concreet plan om nieuwe natuur te realiseren, maar bent u op zoek naar (aanvullende) financiering? Doe dan mee aan de prijsvraag Natuur in Eigen Hand! Groen Ontwikkelfonds Brabant gaat wederom drie goede én betekenisvolle plannen belonen met een eenmalige bijdrage van 5.000 euro. Afgelopen jaar werd de prijsvraag voor het eerst georganiseerd; klik hier voor de winnende inzendingen van vorig jaar. De winnaars worden bekend tijdens de prijsuitreiking op 6 februari 2019 in Breda. U kunt tot en met 11 januari 2019 uw plan indienen.
Meedoen?
Onderzoek naar nieuwe soorten
Zorgt natuurinclusieve landbouw ook daadwerkelijk voor nieuwe natuur? Met die vraag in het achterhoofd onderzoeken drie studenten Toegepaste Biologie van HAS Den Bosch of de plannen van Christian Rovers (Son en Breugel) en Jan en Nico van den Broek (Hilvarenbeek) om natuur en landbouw te combineren ook echt succesvol zijn. Rovers en Van den Broek, in 2017 winnaars van de eerste prijsvraag Natuurlijk Ondernemen, hebben op hun gronden onder meer houtwallen en natuurvriendelijke oevers aangelegd. De studenten Sietse Kamer, Suzanne van de Straat en Joris van de Ven hebben onlangs de percelen van Rovers en Van den Broek en de aangrenzende natuurgebieden in kaart gebracht. Tijdens die nulmeting zijn al bijzondere soorten waargenomen zoals het hooibeestje (dagvlinder), de weidebeekjuffer en de watersnip. Het agrarische perceel in Son en Breugel lijkt voor sommige soorten al op het aangrenzende natuurgebied.
Lees meer
Contact
E-mail opties