Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant, december 2019
COLUMN
Surprise
Voor wie van verrassingen houdt, doet er goed aan in de komende weken onze berichten via de nieuwsbrief, de website en de sociale media te volgen. Want dit najaar stellen we weer veel (grond en geld) beschikbaar, in de hoop én verwachting er ook veel (nieuwe natuur in Brabant) voor terug te krijgen.
Benieuwd naar wat wij te bieden hebt en naar wat óns verlanglijstje is? Lees de column.
Column
Delen: 
Vanaf maandag inschrijven voor Brabantse grond
Vanaf maandag 9 december kan worden ingeschreven voor de bijna 50 hectare grond (was 55 hectare; een aantal percelen wordt vooralsnog niet verkocht), die Groen Ontwikkelfonds te koop aanbiedt. Op dezelfde dag worden de Nota van Inlichtingen, de definitieve lijst van te verkopen percelen en het digitale inschrijfformulier op onze website geplaatst. De Nota van Inlichtingen geeft antwoord op vragen, die in de afgelopen periode zijn gesteld.
Inschrijven op de grond (20 hectare nog in te richten natuurgrond en de 30 hectare al ingerichte natuur en grond met landschapselementen) kan tot en met 8 januari 2020.
Lees meer
Delen: 
Fiscale behandeling van vergoeding ONNB
Groen Ontwikkelfonds Brabant heeft in de afgelopen maanden vragen ontvangen over de fiscale behandeling van de vergoeding voor Ondernemend Natuurnetwerk Brabant (ONNB).
Naar aanleiding daarvan hebben wij overleg gevoerd met de Belastingdienst.
Wat de fiscale consequenties zijn staat beschreven in een flyer, die terug te vinden is op onze website.

Uiteraard is en blijft de fiscale behandeling altijd afhankelijk van uw individuele situatie.
Wij raden dus aan om niet alleen af te gaan op de informatie in de flyer.
Lees meer
Delen: 
5.000 Euro voor goede natuurplannen
Wilt u zelf actief aan de slag met natuur in uw omgeving? Heeft u een goed plan om nieuwe natuur te realiseren en kunt daarbij een financiële bijdrage goed gebruiken? Doe dan mee aan de prijsvraag Natuur in Eigen Hand. Groen Ontwikkelfonds Brabant gaat voor het derde achtereenvolgende jaar drie goede én betekenisvolle plannen belonen met een eenmalige bijdrage van 5.000 euro. Benieuwd wie vorig jaar hebben gewonnen? Kijk hier voor de winnende inzendingen van vorig jaar. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking op 12 maart 2020 in Helmond.
Dien vóór 20 februari 2020 uw plan in!
De spelregels
Delen: 
Bijeenkomst Natuur in Eigen Hand op 12 maart in Helmond
Op donderdag 12 maart worden tijdens een bijeenkomst in de Cacaofabriek in Helmond de winnaars van Natuur in Eigen Hand 2020 bekendgemaakt. Ook als u geen plan indient, is het interessant deze bijeenkomst te bezoeken. Tijdens deze avond leert u van inspirerende voorbeelden, kunt u uw ervaringen delen en worden concrete handvatten geboden om van natuuridee naar realisatie te komen. Er zijn tal van experts aanwezig om bezoekers te helpen hun initiatief verder te brengen. Zij geven inzicht in de financieringsmogelijkheden, leggen op verzoek contacten met andere belanghebbenden én geven zinvolle feedback op de plannen.
Aanmelden kan via de site van IVN Nederland.
Het programma
Delen: 
Contact
E-mail opties