Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant, december 2019
COLUMN
Kansen voor voedselbossen
Wat zou het mooi zijn als Brabant zich ontwikkelt tot dé voedselbosprovincie van Nederland. Groen Ontwikkelfonds Brabant wil daar graag een bijdrage aan leveren. Dat doen we in woord, maar zeker ook in daad. Bijvoorbeeld door gronden aan te bieden, waarop een voedselbos kan worden aangelegd.
Waarom en hoe Groen Ontwikkelfonds Brabant dat doet? Lees de column van directeur Mary Fiers.
Column
Delen: 
Grond voor voedselbossen
Groen Ontwikkelfonds Brabant start een pilot, waarbij voor 15 hectare grond initiatiefnemers worden gezocht die daar een voedselbos willen inrichten, beheren en exploiteren. Voor deze pilot zijn 5 locaties aangewezen in Baarle-Nassau, Den Bosch (2) en Hoge en Lage Mierde (2). Alle gronden liggen binnen of grenzen aan het Natuurnetwerk Brabant.
Groen Ontwikkelfonds is vooral op zoek naar initiatiefnemers, die verfrissende ideeën hebben over hoe voedselproductie en aanleg van nieuwe natuur kunnen worden gecombineerd.
Tot en met 29 januari kunnen vragen worden gesteld. Van 12 februari tot en met 15 april kan op de beschikbare gronden worden ingeschreven.
Lees meer
Delen: 
Bijeenkomst voor geïnteresseerden
Heeft u belangstelling om op een van de vijf locaties een voedselbos aan te leggen, kom dan op woensdag 22 januari naar de speciale informatiebijeenkomst in Tilburg.
Tijdens deze bijeenkomst worden vragen beantwoord. Over de locaties, maar ook wat het betekent om een voedselbos aan te leggen én wat een mogelijk verdienmodel zou kunnen zijn. Bij de bijeenkomst zijn onder meer de voedselbosdeskundigen Wouter van Eck (foto) en John Vermeer en de gedeputeerden Anne-Marie Spierings en Rik Grashoff aanwezig.
U kunt zich tot en met zondag 19 januari voor de informatiebijeenkomst aanmelden.
Meer weten?
Delen: 
Investeringsreglement wordt subsidieregeling

Op 1 januari 2020 wordt het huidige Investeringsreglement omgezet naar de “Subsidieregeling realisatie Natuurnetwerk Noord-Brabant”.

Gevolg is uiteraard dat per 1 januari 2020 ook het digitale aanvraagformulier wordt aangepast. Om het aanvragen van een subsidie overzichtelijker te maken hebben we vier afzonderlijke, digitale formulieren gemaakt: voor Natuurnetwerk Brabant (NNB), ecologische verbindingszones (EVZ), Europa en Kavelruil. Bent u van plan om na 1 januari 2020 een aanvraag in te dienen, wacht dan nog even met invullen tot het nieuwe digitaal formulier beschikbaar is. 

Lees meer
Delen: 
Dien uw plan in voor Natuur in Eigen Hand

Groen Ontwikkelfonds Brabant daagt graag potentiële natuurontwikkelaars uit om in beweging te komen. Dat doet zij door onder meer prijsvragen te organiseren.

Een voorbeeld is Natuur in Eigen Hand. Wie aan de slag wil met natuur in zijn of haar eigen omgeving en daarvoor een goed onderbouwd plan opstelt, maakt kans op een bijdrage van € 5.000. 

Dien vóór 20 februari 2020 uw plan in via deze link.
De prijsuitreiking vindt plaats op 12 maart in de Cacaofabriek in Helmond.

Lees meer
Delen: 
Contact
E-mail opties