Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant, januari 2020
COLUMN
Goede voornemens
De beste wensen voor 2020! Dat het voor u een gezond, gelukkig én natuurrijk jaar mag worden.
Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Veel bedrijven en organisaties schrijven die op in een jaarplan. Wij óók. Wij hebben ons jaarplan voor 2020 de titel ‘Niks kalm aan, gas d’r op’ gegeven. Waarom voor dit motto is gekozen en wat de kernpunten van ons jaarplan zijn, dat leest u in de column van Mary Fiers.
Column
Delen: 
Voortaan vier aanvraagformulieren
Op 1 januari 2020 is het Investeringsreglement vervangen door de ‘Subsidieregeling realisatie Natuurnetwerk Noord-Brabant’. De provinciale regeling wordt uitgevoerd door Groen Ontwikkelfonds Brabant.
Met de aanpassing van de regeling moest ook het digitale aanvraagformulier worden aangepast. Die noodzakelijke wijziging is aangegrepen om in plaats van een, allesomvattend formulier vier eenvoudigere en daarmee overzichtelijkere formulieren te maken. Voor verwerving, functiewijzing en inrichting, maar ook voor de realisatie van ecologische verbindingszones en stapstenen. Daarnaast zijn formulieren gemaakt voor het aanvragen van Europese subsidie en voor kavelruil.
Lees meer
Delen: 
Deadline inzendingen Natuur in Eigen Hand
Nog tot en met 20 februari aanstaande kunnen plannen worden ingediend voor de prijsvraag Natuur in Eigen Hand. Groen Ontwikkelfonds stelt voor het derde jaar op rij driemaal € 5.000 beschikbaar voor originele ideeën, die een bijdrage leveren aan de verbetering van de biodiversiteit in Brabant. De inzendingen voor de prijsvraag kunnen worden gemaild naar info@groenontwikkelfondsbrabant.nl
De plannen moeten een globale begroting bevatten, die duidelijk maakt waar het prijzengeld van € 5.000 aan wordt besteed.
De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de bijeenkomst Natuur in Eigen Hand op donderdag 12 maart in de Cacaofabriek in Helmond.
Prijsvraag
Delen: 
Grote interesse voor Grond voor Voedselbossen
De belangstelling voor de pilot Grond voor Voedselbossen overtreft de verwachtingen.
Nu al hebben tal van geïnteresseerde ondernemers en particulieren zich aangemeld voor de informatiebijeenkomst op woensdag 22 januari aanstaande in het gebouw van Helicon in Tilburg.
Ook de media blijken nieuwsgierig naar de pilot, die op vijf locaties in drie gemeenten (Baarle-Nassau, Den Bosch en Reusel-De Mierden) wordt uitgevoerd. Zo mocht projectleider Jiri van der Drift van Groen Ontwikkelfonds Brabant onlangs voor de camera’s van D-TV uitleggen wat de pilot inhoudt en hoe initiatiefnemers in aanmerking kunnen komen voor de in totaal 15 hectare grond die Groen Ontwikkelfonds Brabant voor deze proef beschikbaar heeft. Bekijk hier de reportage.
Wie meer wil weten over de pilot, doet er goed aan de informatiebijeenkomst op 22 januari te bezoeken. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot en met zondag 19 januari.
Meer weten?
Delen: 
Filmpremière tijdens Natuur in Eigen Hand
Groen Ontwikkelfonds Brabant organiseert op donderdag 12 maart, samen met IVN Brabant en Brabants Landschap, de bijeenkomst ‘Natuur in Eigen Hand’. Tijdens deze bijeenkomst worden niet alleen de winnaars bekend van de gelijknamige prijsvraag, maar krijgen natuurmakers ook concrete tips hoe zij hun ideeën voor de aanleg van natuur in daden kunnen omzetten.
Aan de conferentie gaat ditmaal een bijzondere filmpremière vooraf. De Brabantse natuurfilmer Mark Kapteijns heeft in een film van dertig minuten in beeld gebracht wat er groeit en bloeit op landgoed De Langakkers in Leende. Op de voormalige landbouwgronden van eigenaar Roel Winters is in twintig jaar een natuurrijk kleinschalig agrarisch landschap ontstaan. Ook de tuin rond het huis is stap voor stap veranderd in een natuurtuin.
De gratis filmvertoning begint om 18.45 uur. Als u daar bij wilt zijn, kunt u dat aangeven op het aanmeldformulier voor deze bijeenkomst.
Aanmelden
Delen: 
Contact
E-mail opties