Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant, juni 2020
Natuur is onbetaalbaar
Een recent onderzoek laat zien dat Nederlandse banken, verzekeraars en pensioenfondsen grote financiële risico’s lopen als de afname van de biodiversiteit zich doorzet. De onderzoekers spreken zelfs over ‘honderden miljarden euro’s’.
Het werpt een ander licht op de maatschappelijke debatten over de waarde van natuur, betoogt Mary Fiers in haar maandelijkse column.
Column
Delen: 
Webinar over kansen duurzame gronduitgifte
Groen Ontwikkelfonds Brabant organiseert samen met de provincie op donderdag 15 oktober een webinar over duurzame gronduitgifte. De online bijeenkomst heeft de titel ‘Van pachtgrond naar pRachtgrond’ . De bijeenkomst moest eerder dit jaar vanwege de toen geldende coronamaatregelen worden afgelast.
Wie wil deelnemen aan het webinar kan zich aanmelden via info@duurzamegronduitgifte.nl.
De deelnemers ontvangen daags voor het webinar een link, waarmee zij de presentaties kunnen volgen van onder meer Frank Verhoeven (Boerenverstand), Toine van de Ven (wethouder gemeente Vught), Eric van de Lockant (Brabant Water), Andrea Almasi (provincie Noord-Brabant) en Meeuwis Millenaar (natuurinclusief veehouder).
De bijeenkomst wordt afgesloten met de ondertekening van het ambitiestatement 'Duurzame Gronduitgifte' door vijftien nieuwe partners.
Lees meer
Delen: 
Hulp nodig? Bel of mail de Werkeenheid
U heeft een idee voor de ontwikkeling van nieuwe natuur, maar vraagt zich af hoe kansrijk het is? U worstelt met het invullen van het aanvraagformulier voor subsidie van Groen Ontwikkelfonds Brabant en wilt er graag bij worden geholpen? Weet dan dat de Werkeenheid Natuurnetwerk Brabant er is. Een team van betrokken en deskundige professionals, die graag met u meekijken naar uw plannen. Die u adviezen kunnen geven over hoe u uw aanvraag kansrijker kunt maken. En die, waar nodig en gewenst, u in contact kunnen brengen met relevante partners of met andere initiatiefnemers.
Onze tip: bel of mail altijd even de Werkeenheid Natuurnetwerk Brabant voordat u uw plannen uitwerkt.
Het team
Delen: 
Online kennisbijeenkomst over voedselbossen
Medewerkers van gemeenten, provincie en waterschappen zijn uitgenodigd deel te nemen aan een online kennisbijeenkomst over voedselbossen. De online bijeenkomst vindt plaats op 7 juli en wordt georganiseerd door de ondertekenaars van de Green Deal Voedselbossen.
De bijeenkomst maakt deel uit van een kennisproject over de kansen van voedselbossen en hoe de aanleg van voedselbossen kan worden ingepast in de bestaande wet- en regelgeving.
Meer?
Delen: 
Jaarverslag en jaarrekening 2019 op website
Het jaarverslag en de jaarrekening 2019 van Groen Ontwikkelfonds Brabant zijn vastgesteld door de aandeelhouder (provincie Noord-Brabant) en afgelopen week gepubliceerd.
Jaarverslag
Delen: 
Vrijwilligers helpen bij herstel van Koornwaard

De bloeiende meidoorns in het voorjaar, het kleurrijke grasland in de zomer en vogels spotten in het najaar; het wordt genieten voor de natuurliefhebbers in de Bossche uiterwaarden van de Maas. Zeker sinds de vereniging Natuurmonumenten afgelopen jaar 7,5 hectare aan landbouwgronden in de Koornwaard heeft ingericht als natuur.
Waar ooit de eentonigheid van het maïsland overheerste, ontstaat nu een natuurrijk gebied waar een boer uit de streek zijn koeien laat grazen en waar distels als bijvoorbeeld de kale jonker de ruimte krijgen om te groeien.
Bij de uitvoering van de werkzaamheden heeft Natuurmonumenten samengewerkt met een groep van vrijwilligers. Zij hebben meidoornhagen, broedplaats voor vogels en insecten, vervangen en vlierstruiken, die de hagen overwoekerden, verwijderd.

Meer inspiratie
Delen: 
Contact
E-mail opties