Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant december 2020
COLUMN
Connectie(s)

In de jaaroverzichten 2020 zal het vooral gaan over de invloed die de verspreiding van COVID-19 heeft gehad op ons dagelijkse leven.
Natuurlijk heeft de coronacrisis ook gevolgen heeft voor de ontwikkeling van nieuwe natuur in Brabant. Maar die zijn een stuk positiever dan je wellicht zou verwachten, betoogt directeur Mary Fiers in haar maandelijkse column.
Waarom ze dat vindt? Lees meer.

Column
Delen: 
Interesse in pachten van grond in 2021?

Onlangs zijn liefst 280 clusters van percelen, samen goed voor ruim 860 hectare, verpacht. Agrariërs mogen de grond, onder voorwaarden, gebruiken voor het verbouwen van gewassen of het laten grazen van vee.
Zijn daarmee alle pachtgronden al vergund? Nee.
Er worden nog steeds nieuw beschikbare percelen gepubliceerd op www.pachtbank.nl. Het gaat hierbij om percelen die ten tijde van de inschrijvingsronde nog niet beschikbaar waren of waarvan de status onjuist vermeld was.
Ben je nog op zoek naar pachtgronden, houd dan de site van Pachtbank in de gaten. Als er nog pachtpercelen beschikbaar komen voor 2021, dan worden deze hier geplaatst.

Gunning
Delen: 
'Sint Anthonis als voorbeeld voor andere gemeenten'
“We zien dat steeds meer gemeenten beseffen hoe belangrijk het is om meer natuur binnen hun grenzen te hebben. Niet alleen omdat het goed is voor de biodiversiteit, maar ook omdat het zorgt voor een fijner leefklimaat. Sint Anthonis is daar een goed voorbeeld van”, zegt directeur Mary Fiers van Groen Ontwikkelfonds Brabant over het initiatief van de Oost-Brabantse gemeente om een meerjarig groenstructuurplan te ontwikkelen.
In samenwerking met Groen Ontwikkelfonds Brabant worden in de komende jaren in Sint Anthonis 11 hectare nieuwe natuur, vier ecologische verbindingszones en 4 hectare bos aangelegd.
Meer weten?
Delen: 
Kijktip: webinar over natuurinclusieve landbouw
Eind november organiseerden provincie Noord-Brabant en het netwerk Goed Boeren het webinar ‘Natuurinclusieve landbouw: samen kom je verder – Ondernemen met perspectief’.
Tijdens het webinar mocht Anya van de Ven toelichten wat Groen Ontwikkelfonds Brabant kan betekenen voor agrariërs die willen omschakelen naar natuurinclusieve landbouw.
Het interview kan, net als alle andere gesprekken die tijdens het webinar zijn gevoerd, worden teruggekeken.
Naar schatting 250 belangstellenden hebben het webinar live meegemaakt.
Terugblik
Delen: 
Zoeken naar grond op website vereenvoudigd
Wie belangstelling heeft om grond te kopen, te ruilen of te pachten, kan daarvoor terecht op de website van Groen Ontwikkelfonds Brabant. De zoektocht naar beschikbare percelen, maar ook naar informatie over hoe en onder welke voorwaarden die gronden kunnen worden verworven is vereenvoudigd.
Als je doorklikt op een van de blokken onder de button 'Grond', kom je uit op de informatie waar je naar op zoek bent.
Als dat niet het geval is of je hebt andere verbetertips, laat het ons dan weten via info@groenontwikkelfondsbrabant.nl
Bekijk
Delen: 

Wij wensen u
fijne kerstdagen
en alvast een gezond en natuurlijk 2021!

Contact
E-mail opties