Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant, oktober 2018

COLUMN
Natuur in dorp of stad? Natuurlijk!

Steeds meer gemeenten in onze provincie, van groot tot klein, ontwikkelen plannen voor de aanleg van nieuwe natuur. Niet alleen omdat het goed is voor planten en dieren, maar ook omdat de inwoners van hun gemeente aantoonbaar profiteren van de aanwezigheid van een natuurlijke omgeving. Natuurontwikkeling draagt ook bij aan het oplossen van tal van lastige vraagstukken die op gemeenten afkomen. Hoe? Lees mijn column.

Mary's opinie
Pachters van Brabantse grond in 2019 bekend
Op de website van Groen Ontwikkelfonds Brabant is afgelopen week de lijst gepubliceerd van ondernemers, die in 2019 grond van de provincie Noord-Brabant mogen pachten. Het gaat in totaal om meer dan 800 hectare grond, zowel binnen als buiten het Natuurnetwerk Brabant.
Op de website www.pachtbank.nl wordt sinds vorige week een aantal percelen aangeboden, waarvan eerder de SKAL-status onjuist vermeld was. Op deze percelen kan, conform de bij de percelen aangegeven voorwaarden, worden ingeschreven. 
 
De pachtlijst
Tien percelen grond te koop aangeboden

Groen Ontwikkelfonds Brabant biedt tien percelen, met een totale oppervlakte van ruim 12 hectare en verdeeld over zeven gemeenten, te koop aan. De grond ligt in Liempde, Mill, Nuenen, Teteringen, Oisterwijk, Ossendrecht en Udenhout. Belangstellenden kunnen tot 7 december 2018 inschrijven. Op de website van Groen Ontwikkelfonds Brabant is meer informatie te vinden over de verkoopprocedure. 
Voor twee van de zeven clusters kunnen ook plannen worden ingediend, die aan de uitgangspunten van Ondernemend Natuurnetwerk Brabant (ONNB) voldoen.

Lees meer

Duurzame gronduitgifte wordt 'de nieuwe standaard'
Als het aan gedeputeerde Erik van Merrienboer ligt wordt duurzame gronduitgifte “de nieuwe standaard”. Tijdens de bijeenkomst 'Duurzame gronduitgifte: met beide benen op de Brabantse grond', die op 27 september jongstleden in Biezenmortel werd gehouden, vond hij medestanders in hoogleraar Willem Bruil, de Tilburgse wethouder Mario Jacobs, biologisch melkveehouder Sjaak Sprangers, vastgoeddirecteur Dick van den Oever, collega-gedeputeerde Annemarie Spierings en directeur Mary Fiers van Groen Ontwikkelfonds Brabant. 
Het verslag
Aanleg voedselbos Schijndel in tv-programma Nieuwsuur
Het tv-programma Nieuwsuur heeft onlangs ruime aandacht besteed aan de plannen voor de aanleg van het grootste (productie)voedselbos van Nederland in Schijndel. In het voedselbos worden natuur en landbouw op een slimme wijze gecombineerd. Het voedselbos wordt door initiatiefnemer Stichting Voedselbosbouw Nederland gerealiseerd op grond van Groen Ontwikkelfonds Brabant. Meer weten over de aanleg van voedselbossen of realisatie van nieuwe natuur? Neem contact op met de Werkeenheid Natuurnetwerk Brabant, via werkeenheidnatuurnetwerk@brabant.nl of 073-6808799.
De uitzending
Contact
E-mail opties