Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant februari 2021
Opstaan en weer doorgaan
Natuurontwikkeling is niet altijd eenvoudig.
Het kavelruilproject in De Maasheggen, in het oosten van Brabant, is een voorbeeld van zo’n ingewikkeld proces. Toch is het een succes. Dat is vooral te danken aan het uithoudingsvermogen en de inventiviteit van de betrokken medewerkers.
Column
Delen: 
Gezocht: lid voor adviescommissie

Ben of ken jij het nieuwe lid van onze advies- en investeringscommissie? De commissie, die onder meer de ingediende subsidieaanvragen beoordeelt, is per 1 mei 2021 op zoek naar een nieuw commissielid.
Wij zijn vooral op zoek naar kandidaten met een achtergrond in ecologie en/of hydrologie.
De commissieleden ontvangen een onkostenvergoeding. Het commissielidmaatschap vergt enkele dagdelen per maand.
Heb je interesse? De reactietermijn is verlengd tot 15 februari 2021.

Interesse?
Delen: 
Verkoop van 40 hectare grond voor natuur
Groen Ontwikkelfonds Brabant verkoopt dit voorjaar 40 hectare grond. De grond is deels (18 hectare) al natuur en moet voor meer dan de helft (22 hectare) nog als natuur worden ingericht. Het gaat in totaal om 13 percelen, verspreid over heel Brabant.
Nieuwsgierig naar de voorwaarden, de ligging van de percelen en de uiterste inschrijfdatum? Kijk op onze website.
Meer weten?
Delen: 
Evaluatierapport kavelruil in De Maasheggen
Hoe zorg je ervoor dat een kavelruil succesvol verloopt? In het UNESCO-gebied De Maasheggen zijn in de afgelopen drie jaar veel kavels van eigenaar gewisseld. Mede dankzij de inzet van zeer betrokken medewerkers is daardoor 58 hectare aan het Natuurnetwerk Brabant toegevoegd.
Zo eenvoudig als het lijkt, was het zeker niet. De ervaringen met de kavelruil in De Maasheggen zijn gedeeld én op papier gezet. In het evaluatiedocument worden ook concrete tips en waardevolle suggesties gedaan. Een van de belangrijkste: zorg voor duidelijke spelregels en afspraken bij de start. Doe je dat niet, dan kun je daar veel last van krijgen!
Rapport
Delen: 
Onderzoek naar tevredenheid klanten
Natuurmakers die in de afgelopen twee jaar advies hebben gevraagd aan medewerkers van de Werkeenheid, een subsidie hebben aangevraagd en/of grond hebben gekocht van Groen Ontwikkelfonds Brabant, worden vanaf volgende week gevraagd mee te doen aan een klanttevredenheidsonderzoek.
Zij ontvangen een digitale vragenlijst. Het invullen ervan vergt slechts enkele minuten. “Wij zijn benieuwd wat onze klanten van ons vinden én wat we ervan kunnen leren,” stellen Mary Fiers (Groen Ontwikkelfonds Brabant) en Loes Bonnemayer (Werkeenheid). "Uiteraard zullen wij te zijner tijd de resultaten van het onderzoek en onze vervolgacties delen."
Vragen?
Delen: 
Natuur en Ondernemen: van melkveebedrijf naar bosboerderij
Op steeds meer plekken in Brabant kiezen agrariërs ervoor om op hun bedrijf ook natuur aan te leggen en te onderhouden. Janmiekeshoeve, het bedrijf van John Heesakkers in Mariahout, is een goed voorbeeld van hoe natuur en ondernemen op een succesvolle wijze kunnen worden gecombineerd. Waar zijn ouders ooit een melkveebedrijf hadden, heeft John Heesakkers gekozen voor de ontwikkeling van een bosboerderij.
In een artikel op de site van Groen Ontwikkelfonds Brabant legt Heesakkers uit wat hij doet, waarom hij dat doet en wat het hem oplevert.
Het interview
Delen: 
Contact
E-mail opties