Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant september 2021
COLUMN
Doneer voor Brabantse Burgerbossen
Vandaag lanceert Groen Ontwikkelfonds Brabant een nieuw initiatief: we gaan met hulp van inwoners van onze provincie Brabantse Burgerbossen aanleggen. 
Lees de column van directeur Mary Fiers over het hoe en waarom.
Column
Delen: 
Inschrijven voor pachtgronden 2022

Tot 8 oktober 2021 (12.00 uur) kunnen pachters hun interesse kenbaar maken voor de in 2022 beschikbare provinciale pachtgronden. De verpachting van de gronden gaat, gelijk aan voorgaande jaren, via een openbare inschrijving.
De percelen, die komend jaar worden verpacht, zijn te vinden op www.pachtbank.nlOp die website staan ook de algemene pachtvoorwaarden, de inschrijfvoorwaarden en, op perceelsniveau, de bijzondere voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Die bijzondere voorwaarden houden verband met de extra duurzaamheidseisen die aan de verpachting worden gesteld.
De gunning van de pachtpercelen wordt uiterlijk 1 december 2021 gepubliceerd.

Lees meer
Delen: 
Word ook een Brabantse Burgerboss!
Hoe geweldig is het om straks tegen jouw vrienden, familie of collega’s te kunnen zeggen dat jij hebt meegeholpen aan de aanleg van het eerste Brabantse Burgerbos? Een bos dat tot stand komt dankzij een unieke samenwerking van Brabanders en Groen Ontwikkelfonds Brabant. Voor slechts een tientje doneer jij voor 1 vierkante meter bos. Groen Ontwikkelfonds Brabant verdubbelt die inleg.
In coronatijd hebben we gemerkt hoe belangrijk bossen zijn. Voor dieren, planten én mensen. Dít is meer dan ooit het moment om dat gevoel van geluk, dat wij ervaren als wij in bossen rondlopen, om te zetten naar concrete actie. Doe mee en word ook een Brabantse Burgerboss!
Doneer!
Delen: 
Nu beschikbaar: brochure over voedselbossen

In de vorige nieuwsbrief werd de uitgave van een brochure voor initiatiefnemers van voedselbossen in het Natuurnetwerk Brabant (NNB) aangekondigd. Uit de talrijke positieve reacties bleek dat de behoefte aan een informatiefolder groot is. De folder staat inmiddels op de website en geeft tips over waar je rekening mee moet hebben bij het maken van een plan voor een voedselbos in het NNB. Daarnaast staan in de folder ook concrete voorbeelden van voedselbossen, die al zijn of worden gerealiseerd.

De folder
Delen: 
Verkoop gebouwen en percelen in Netersel

Groen Ontwikkelfonds Brabant zoekt kopers voor de natuurpercelen en de gebouwen aan De Ruttestraat 11 in Netersel. Het gaat in totaal om ruim 5,5 hectare grond, een bedrijfswoning en een oude stal.
Van de potentiële kopers wordt verwacht dat ze een goed plan maken voor hoe zij de gronden als natuur gaan inrichten.
Komende vrijdag 1 oktober kunnen tussen 14.00 en 18.00 uur de gebouwen en de kavel worden bekeken.
U hoeft zich daarvoor niet aan te melden.

Meer?
Delen: 
Serie over natuur op landgoederen – deel 3
Op steeds meer plekken in Brabant kiezen particuliere grondeigenaren ervoor om op hun landgoederen natuur aan te leggen en te onderhouden.
In een serie van drie artikelen wordt aan de hand van concrete voorbeelden (De Zandhoef, Luchtenburg en De Koekoek) beschreven wat dat betekent voor de landgoederen en hun eigenaren.
In aflevering 3 staat landgoed De Koekoek in Drimmelen in het middelpunt, “een bedrijf, dat steeds op zoek is naar landbouw met oog voor de natuur én naar natuur met oog voor de landbouw.”
Lees meer
Delen: 
Contact
E-mail opties