Nieuwsbrief Groen Ontwikkelfonds Brabant december 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant december 2021
COLUMN
Plannen voor 2022

Het jaarplan 2022 van Groen Ontwikkelfonds Brabant is onlangs vastgesteld.
In het jaarplan ligt sterke nadruk op het enthousiasmeren en ondersteunen van (potentiële) natuurmakers om mee te helpen het Natuurnetwerk Brabant ‘af te maken’.
In het jaarplan lees je wat voor daarvoor nodig is.

Column
Delen: 
Per 1 januari én 1 mei 2022 aanpassing van subsidieregeling

Per 1 januari 2022 wijzigt de subsidieregeling Realisering Natuurnetwerk Brabant. De wijzigingen die op die datum worden doorgevoerd zijn beperkt.
Op 1 mei 2022 wordt de subsidieregeling nogmaals aangepast. Die wijzigingen zijn omvangrijker en het gevolg van voorwaarden die de Europese Unie stelt aan het verlenen van staatssteun. 
Er is een overgangsregeling gemaakt, waarin is opgenomen dat aanvragen, die zijn of nog worden ingediend voor 1 januari 2022, onder het oude regime worden afgehandeld. U leest hier de laatste update over de aanpassingen.
Vanwege de wijzigingen moet ook het digitale subsidieformulier worden aangepast. Het formulier is daarom tijdelijk niet beschikbaar van 31 december 23.59 uur tot en met 3 januari 2022. Vanaf 4 januari 2022 is het nieuwe formulier beschikbaar.
De nieuwe subsidieregeling wordt zeer binnenkort op onze website gepubliceerd.

Lees meer
Delen: 
Metaalbedrijf roept op tot donatie Brabantse Burgerbossen

Als onderdeel van een bijzondere eindejaarsactie brengt het Valkenswaardse bedrijf MCB bij al haar klanten het initiatief Brabantse Burgerbossen onder de aandacht. Marketingmedewerker Laurens Vriens van MCB: “Aan het einde van elk jaar bedanken wij onze klanten voor de samenwerking door hen een cadeautje te overhandigen. Vorig jaar hebben wij onze relaties voor het eerst laten kiezen tussen verschillende goede doelen. Dat is zeer positief ontvangen en voor ons reden om het dit jaar op eenzelfde manier te doen. We hebben ditmaal gekozen voor een thema dat ook binnen MCB hoog op de agenda staat: duurzaamheid. Onze relaties kunnen ervoor kiezen om ons een donatie aan Brabantse Burgerbossen te laten doen.”
De keuze voor Brabantse Burgerbossen was voor het metaalbedrijf vanzelfsprekender dan het misschien lijkt. “Wij zijn een echt Brabants bedrijf, met waarden die uitstekend aansluiten op die van de Brabantse Burgerbossen.” MCB hoopt dat veel relaties Brabantse Burgerbossen aanvinken als het favoriete doel en zo voor het einde van dit jaar een flink bedrag te kunnen doneren.

Doneer ook!
Delen: 
Brochure over aanleg voedselbossen in Brabant

Heb je plannen om een voedselbos in het Natuurnetwerk Brabant aan te leggen, maar weet je niet precies aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Ben je nieuwsgierig naar goede voorbeelden van voedselbossen die zijn of worden gerealiseerd?
Groen Ontwikkelfonds heeft onlangs een eenvoudige en handzame brochure uitgebracht, die relevante informatie bevat over het ontwikkelen van voedselbossen in het Natuurnetwerk Brabant. Download de brochure op onze website.

Download!
Delen: 
Interessant project voor Inspiratiegidsen?

Eind januari verschijnen nieuwe versies van onze Inspiratiegidsen Puur Natuur en Natuur & Ondernemen. De inspiratiegidsen laten concrete en aansprekende voorbeelden zien van hoe ondernemers, organisaties, particulieren en gemeenten nieuwe natuur in Brabant realiseren.
Ben jij ook betrokken bij een natuurproject dat met ondersteuning van Groen Ontwikkelfonds Brabant is uitgevoerd én wil je er graag meer aandacht voor? Laat het ons weten via info@groenontwikkelfondsbrabant.nl

De gidsen
Delen: 
Documentaire over natuurinclusieve landbouw

Programmamaker Lout Donders heeft een tijdlang het landleven op Het Schop in Hilvarenbeek gevolgd en op film vastgelegd. Hij sprak met onder meer Jan van den Broek, de eigenaar van de natuurinclusieve biologische boerderij. 'Boeren met Natuur’, zoals de documentaire heet, is een verhaal geworden over familiebanden, eeuwenoude tradities én noodzakelijke veranderingen.
Jan van den Broek heeft voor zijn Ondernemend Natuurplan een bijdrage ontvangen van Groen Ontwikkelfonds Brabant. In de documentaire vertelt hij onder meer over hoe belangrijk de rol van Groen Ontwikkelfonds Brabant is geweest bij de verandering die zijn bedrijf heeft ondergaan. De documentaire is vertoond in Cinecitta in Tilburg.

Een fragment
Delen: 
Contact
E-mail opties