Nieuwsbrief Groen Ontwikkelfonds Brabant - januari 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant januari 2022
 
COLUMN
Sprongen voorwaarts
Deze nieuwsbrief komt een paar dagen later uit dan jij van ons gewend bent. De reden is dat wij in afwachting waren van de eerste cijfers van 2021 – en die graag met onze volgers wilden delen. Hoe tevreden directeur Mary Fiers over de cijfers is over 2021 lees je in haar column.
Column
Delen: 
Word lid van onze advies- en investeringscommissie!

Op 1 juni 2022 komt er in de advies- en investeringscommissie plek voor een nieuw lid met een financieel/bedrijfseconomisch profiel.
De advies- en investeringscommissie speelt een belangrijke rol bij de subsidietoekenning voor én de verkoop van grond voor natuurontwikkelingsprojecten. De commissie toetst namelijk of de plannen die bij Groen Ontwikkelfonds Brabant worden ingediend voldoen aan de voorwaarden van de subsidieregeling of de inschrijfleidraad. De commissie brengt daarover advies uit aan de directeur van Groen Ontwikkelfonds Brabant.
Heb je interesse om lid te worden van onze advies- en investeringscommissie? Bekijk het profiel en stuur ons voor 31 maart aanstaande een brief, met een toelichting waarom jij graag lid van de commissie wilt worden én met een overzicht (cv) van jouw eerdere en huidige werkzaamheden.

Vacature
Delen: 
Portret van natuurmakers Marius Grutters
In Brabant wordt nieuwe natuur niet alleen door natuurbeheerders, waterschappen, gemeenten en ondernemers aangelegd. Ook steeds meer (groepen van) particulieren melden zich bij Groen Ontwikkelfonds Brabant met plannen voor natuurontwikkeling.
Groen Ontwikkelfonds heeft een serie portretten van natuurmakers gemaakt. Teun van Biljouw uit Oisterwijk was de eerste. Onlangs is ook het inspirerende verhaal van Marius Grutters op beeld vastgelegd. Grutters heeft in het UNESCO-gebied De Maasheggen landbouwgrond gekocht om er een natuurlandgoed te kunnen realiseren. Waarom hij dat doet zie je in het gefilmde portret op onze website. Binnenkort volgen nog twee filmpjes.
Bekijk de film
Delen: 
Brabants Landschap partner van eerste uur

Groen Ontwikkelfonds Brabant heeft de opdracht én ambitie om in 2027 een robuust en aangesloten natuurnetwerk in Brabant gereed te hebben. Dat kunnen we uiteraard niet alleen, dat doen we met velen! Een van onze partners van het eerste uur is Brabants Landschap.
Onlangs publiceerde Brabants Landschap op de eigen website een overzicht van de projecten die in samenwerking met Groen Ontwikkelfonds Brabant zijn of worden ontwikkeld. Het laat zien hoe we in Brabant samenwerken aan het realiseren van het Natuurnetwerk Brabant. De projecten die Brabants Landschap op haar site presenteert zijn: Landgoed De Baest (Oirschot), Pannenhoef (Zundert/Etten-Leur), Gijzenrooische Zegge (Geldrop-Mierlo), De Vilt (Beugen), Nuenens Broek (Nuenen/Nederwetten), Oekelsbos (Rijsbergen), Dommelbeemden De Hogert (Gemonde) en Hogerwaardpolder (Woensdrecht).

Lees meer
Delen: 
Nieuwe versies van Inspiratiegidsen

Half februari verschijnen de vernieuwde versies van de inspiratie- en informatiegidsen van Groen Ontwikkelfonds Brabant.
Zoals in voorgaande jaren worden wederom twee gidsen uitgegeven met goede, inspirerende voorbeelden van natuurontwikkelingsprojecten én met relevante informatie voor potentiële natuurmakers:
* Natuur & Ondernemen toont uitwerkingen van natuurprojecten, die dankzij ondernemerschap tot stand zijn gekomen;
* Puur Natuur laat voorbeelden zien van projecten waarbij het realiseren van nieuwe natuur het belangrijkste doel was en is.
Zodra de beide gidsen gereed zijn en op de site worden geplaatst, berichten we daarover via onze website en de sociale mediakanalen.

Huidige gidsen
Delen: 
'Donatie Brabantse Burgerbossen niet alleen uit eigen belang'
In de afgelopen maanden hebben al bijna 500 Brabanders een bedrag, variërend van een tientje tot soms honderd euro, gedoneerd om ‘burgerbossen’ in Brabant te kunnen aanleggen. Elke bijdrage wordt door Groen Ontwikkelfonds Brabant verdubbeld. Binnenkort wordt bekendgemaakt waar het eerste Brabantse Burgerbos wordt aangelegd.
Een van de donateurs is Zoë Sluijs. De beeldend kunstenares is groot voorstander van meer bos in Brabant. "Ik wandel graag door het bos en laat me daar verwonderen door alles wat daar leeft. Tussen de bomen schuilen verhalen waar ik als kunstenaar eindeloos door ben gefascineerd. Niet alleen wij als Brabanders, maar juist ook de dieren en planten hebben het recht om ruimte te krijgen en dus meer bos te hebben in de omgeving. Ik steun het initiatief van de Brabantse Burgerbossen daarom niet alleen uit eigen belang, maar ook zeker voor plant en dier."
Doneer ook!
Delen: 
Contact
E-mail opties