Groen Ontwikkelfonds Brabant, nr 62, februari 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant februari 2022
COLUMN
Ode aan natuurmakers
Onlangs zijn onze informatie- en inspiratiegidsen Puur Natuur en Natuur en Ondernemen geactualiseerd. Met onder meer nieuwe voorbeelden van in Brabant gerealiseerde natuurplannen.
Lees meer over de vernieuwde informatie- en inspiratiegidsen in de maandelijkse column van directeur Mary Fiers.
Column
Delen: 
Ook benieuwd naar onze nieuwe Inspiratiegidsen?
De nieuwste versies van onze inspiratiegidsen Puur Natuur en Natuur en Ondernemen staan vanaf deze week op onze website. Je vindt ze onder het kopje ‘Inspiratie’.
De gids Natuur en Ondernemen geeft voorbeelden van ondernemend natuurnetwerk, Puur Natuur laat vooral zien wat particulieren, natuurorganisaties, landgoedeigenaren en gemeenten (kunnen) doen om Brabant natuurlijker te maken.
Wil je graag een fysiek exemplaar van een van de twee of beide gidsen ontvangen? Stuur een mail naar info@groenontwikkelfondsbrabant.nl. Vergeet niet jouw adresgegevens te vermelden.
Gidsen
Delen: 
Eersel sluit als eerste gemeente een Bosdeal
Eersel maakt als eerste Brabantse gemeente gebruik van de Bosdeal, een nieuw initiatief van Groen Ontwikkelfonds Brabant en Trees for All. Samen doen zij een aantrekkelijk aanbod aan gemeenten die meer bos willen realiseren in het Natuurnetwerk Brabant: Groen Ontwikkelfonds Brabant is bereid om aan goede plannen van gemeenten minimaal 50% van de grondkosten en 50% van de inrichtingskosten mee te betalen en Trees for All draagt gemiddeld ongeveer 15% van de totale grond- en plantkosten bij.
Onlangs bekrachtigden wethouder Steven Kraaijeveld van gemeente Eersel, Frans van Zijderveld van Trees for All en directeur Mary Fiers van Groen Ontwikkelfonds Brabant de eerste Bosdeal door de eerste drie van in totaal 400.000 bomen, die in de komende tien jaar Eersel gaan vergroenen, te planten.
Meer weten over de Bosdeal?
Delen: 
Vacature lid van adviescommissie
Heb je interesse om lid te worden van de advies- en investeringscommissie van Groen Ontwikkelfonds Brabant? Bekijk het profiel en de vacaturetekst op onze site en stuur ons voor 31 maart aanstaande een brief, met jouw motivatie waarom jij graag lid van de commissie wilt worden en een overzicht (cv) van jouw eerdere en huidige werkzaamheden. Het nieuwe lid van de adviescommissie start per 1 juni 2022.
Vacature
Delen: 
Op hoogte blijven van Brabantse Burgerbossen?
Word donateur van de Brabantse Burgerbossen en ontvang binnenkort onze eerste nieuwsbrief. Daarin onthullen wij onder meer de locatie van het eerste burgerbos.
Je kunt donateur worden van de Brabantse Burgerbossen door eenmalig 10 euro te schenken. Meer doneren mag uiteraard ook. In de afgelopen weken zijn al 500 Brabanders jou voorgegaan. Doe jij ook mee?
Doneer!
Delen: 
Portret van een natuurmaker (3): Anton Vos
De laatste jaren melden zich steeds meer (groepen van) particulieren bij Groen Ontwikkelfonds Brabant met de vraag of wij hen willen helpen hun plannen voor de ontwikkeling van nieuwe natuur te realiseren.
Van een aantal bijzondere natuurmakers zijn gefilmde portretten gemaakt. Eerder presenteerden wij al de filmpjes van Teun van Biljouw en Marius Grutters, deze maand wordt Anton Vos geportretteerd. Hij ontwikkelt in Putte een natuurvoedselbos, een ‘zelfredzaam’ voedselbos, dat zichzelf in stand houdt. Wat zijn plan zo interessant maakt vertelt hij in een filmpje van vier minuten.
Bekijk hier het filmpje
Delen: 
Contact
E-mail opties