Nieuwsbrief Groen Ontwikkelfonds Brabant mei 2022: grondverkopen én goede initiatieven
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant mei 2022
COLUMN
Duurzame Dinsdag
Tijdens Duurzame Dinsdag wordt een koffer gevuld met 'natuurlijke' ideeën en initiatieven aangeboden aan het kabinet. Directeur Mary Fiers van Groen Ontwikkelfonds Brabant hoopt dat ook veel Brabanders ideeën gaan aandragen. Waarom dat belangrijk is legt zij uit in haar maandelijkse column.
Column
Delen: 
Inschrijven voor aankoop van percelen in Brabant
Vanaf 10 juni kan worden ingeschreven voor de aankoop van 5 hectare grond in Leende en drie percelen van samen 17 hectare in Vessem. Op die datum wordt ook de Nota van Inlichtingen op de website geplaatst. Daarin worden de vragen, die over deze openbare verkopen zijn gesteld, beantwoord.
Een week later start de inschrijving voor de verkoop van negen clusters van percelen, verspreid over Brabant. De gronden (in totaal 22 hectare) liggen in Chaam, Helvoirt, Drunen, Udenhout, Berlicum, Oss en Someren. Ook voor deze verkoopprocedure wordt een Nota van Inlichtingen gemaakt, die op 17 juni wordt gepubliceerd.
Lees meer
Delen: 
'Waterbuffels passen heel goed in natte natuur'
Op de plek waar ooit zijn opa en vader een traditioneel melkveehouderij hadden is Arjan Swinkels twaalf jaar geleden zijn waterbuffelboerderij De Stoerderij begonnen. “Waterbuffels zijn robuuste beesten die heel goed in de natuur passen. Vooral ook in natte natuur. Daar kunnen ze beter tegen dan koeien.”
Over hoe hij zijn bedrijf heeft opgebouwd, welke keuzes hij heeft gemaakt, waarom marketing belangrijk is en waarom De Stoerderij een interessant voorbeeld van Ondernemend Natuurnetwerk Brabant is, lees je meer in het artikel op onze website.
Het artikel
Delen: 
Win € 5.000 voor jouw plan voor nieuwe natuur

Wil je graag nieuwe natuur aanleggen, maar heb je niet voldoende financiële middelen om jouw plannen uit te voeren? Schrijf jouw idee uit op maximaal 2 A4 en stuur het uiterlijk 6 juni in voor de prijsvraag Natuur in Eigen Hand.

Je maakt dan kans op een van de drie geldprijzen van € 5.000.
Belangrijk is dat jouw plan een bijdrage levert aan de verbetering van de biodiversiteit en binnen een jaar na toekenning van de bijdrage wordt uitgevoerd.

Prijsvraag
Delen: 
Bijeenkomst Natuur in Eigen Hand op 29 juni
Op woensdag 29 juni vindt bij bioboerderij Het Schop in Hilvarenbeek de bijeenkomst Natuur in Eigen Hand plaats. De bijeenkomst is met name interessant voor (groepen van) particulieren en organisaties die nieuwe natuur in Brabant willen aanleggen. Op deze avond worden onder meer inspirerende voorbeelden getoond, kunnen ervaringen worden uitgewisseld en worden concrete tips gegeven hoe je ideeën tot uitvoering kunt brengen. Tijdens de bijeenkomst worden ook de winnaars van de prijsvraag Natuur in Eigen Hand bekendgemaakt.
Aanmelden
Delen: 
Natuurmakers gezocht voor Verborgen Raamvallei
Groen Ontwikkelfonds Brabant is samen met waterschap Aa en Maas op zoek naar ondernemers, particulieren en organisaties die bereid zijn te investeren in de ontwikkeling van nieuwe natuur in De Verborgen Raamvallei (gemeente Land van Cuijk). Groen Ontwikkelfonds Brabant stelt meer dan 42 hectare grond beschikbaar voor de aanleg van nieuwe natuur én als ruilgrond, om elders in het gebied natuur te kunnen realiseren.
Lees meer
Delen: 
Contact
E-mail opties