Nieuwsbrief Groen Ontwikkelfonds Brabant juni 2022: Natuur in Eigen Hand en vacature
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant  juni 2022
COLUMN
Alles in eigen hand
“Deelnemers gaan zelfverzekerder naar huis. Met meer kennis én met nieuwe motivatie”, zag Mary Fiers, directeur van Groen Ontwikkelfonds Brabant, tijdens eerdere edities van Natuur in Eigen Hand. Op woensdagavond 29 juni vindt de volgende Natuur in Eigen Hand plaats. Waarom je dat als (potentiële) natuurmaker niet mag missen legt Mary Fiers uit in haar maandelijkse column.
Column
Delen: 
Vacature: assistent grondverwerving

Groen Ontwikkelfonds Brabant is op zoek naar een assistent-grondverwerver (voor 32 tot 36 uur per week, vaste aanstelling). De nieuwe collega ondersteunt de grondverwervers, bereidt kadastrale onderzoeken en checks voor, zet taxatieopdrachten en bodemonderzoeken uit en helpt bij de afwikkeling van grondverwervingsdossiers.
Lees meer over de functie op de website van Groen Ontwikkelfonds Brabant. Daar vind je ook het digitale sollicitatieformulier.
Wil je meer weten over de inhoud van de werkzaamheden? Neem dan contact op met Hans van de Wiel, telefoon 06-55686502 of via mail Hvdwiel2@brabant.nl.

Vacature
Delen: 
'Mooie natuur trekt meer gasten dan een maïsveld'
Ondernemend Natuurnetwerk Brabant (ONNB) stimuleert ondernemers om de aanleg van nieuwe natuur onderdeel te maken van hun bedrijfsplannen. Ondanks het aanlokkelijke vooruitzicht van een financiële bijdrage durven vooral veel recreatiebedrijven dat (nog) niet aan. Zij zien vooral de belemmeringen (‘dure grond die niet voor recreatie gebruikt kan worden’), waar het voor andere ondernemers ook juist kansen biedt. Zoals voor Kim en Arthur van der Straten in Dieden (gemeente Oss), die 5 hectare landbouwgrond naast hun bedrijf hebben gekocht en een deel ervan als bos gaan inrichten. “De aanblik van een mooie natuurlijke omgeving trekt meer gasten dan een maïsveld.”
Het interview
Delen: 
TV-serie 'Vier Jaargetijden' over natuur in Brabant
Tot en met november zendt Omroep Brabant de serie ‘De Vier Jaargetijden’ uit. In de 20-delige serie vertellen boswachters, schaapsherders én natuurmakers verhalen over de Brabantse natuur door de seizoenen heen. Zij geven antwoord op de vraag ‘zien we de relatie tussen ons en de natuur nog wel?’ Ook onderwerpen als kunst, tradities, gezondheid, eten en drinken, recreatie en de energietransitie komen ter sprake.
De serie is elke donderdag rond 18.15 uur te zien op Omroep Brabant. De al vertoonde afleveringen zijn terug te vinden op de website van Omroep Brabant.
Bekijk
Delen: 
Verkoop van gronden in Leende en Vessem
Mag ik er ook een agrarische woning bouwen? Waarom is gekozen voor een vastgestelde prijs? Is de aankoop vrijgesteld van overdrachtsbelasting? En: als gekozen wordt voor erfpacht, kan ik het perceel dan tussentijds alsnog aankopen?
Zomaar wat vragen over de gronden in Leende en Vessem, die sinds kort door Groen Ontwikkelfonds Brabant te koop worden aangeboden.
De vragen worden beantwoord in de Nota van Inlichtingen. Morgen (vrijdag) wordt ook de Nota van Inlichtingen over de verkoop van 9 andere percelen op onze website geplaatst.
Lees meer
Delen: 
Negen workshops tijdens bijeenkomst Natuur in Eigen Hand
Na twee eerdere afgelastingen (vanwege de coronamaatregelen) wordt in 2022 weer een bijeenkomst Natuur in Eigen Hand gehouden. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagavond 29 juni bij bioboerderij Het Schop in Hilvarenbeek en begint om 19.30 uur.
Tijdens de bijeenkomst worden negen workshops aangeboden, die interessant zijn voor ondernemers, (groepen van) particulieren en organisaties die nieuwe natuur in Brabant willen aanleggen:
  1. Financiering van natuurplannen voor bedragen lager dan 20.000 euro;
  2. Aan de slag met natuurinclusieve landbouw;
  3. Het realiseren en beheren van natuur door vrijwilligers;
  4. Voedselbossen en agroforestry;
  5. Biodiversiteit op het boerenbedrijf;
  6. Nieuwe natuur maken in het (Ondernemend) Natuurnetwerk Brabant;
  7. Een groene plek bij jou in de buurt;
  8. Hoe ontwikkel je jouw netwerk en wie heb je nodig bij de uitvoering van jouw plannen?
  9. Rondleiding Het Schop, met uitleg over de praktijk van natuurinclusieve landbouw.
In de afgelopen maanden zijn via onze website en sociale media natuurmakers opgeroepen ideeën in te dienen voor de prijsvraag Natuur in de Eigen Hand. Tijdens de gelijknamige bijeenkomst op 29 juni wordt bekend welke drie plannenmakers een geldbedrag van elk  5.000 euro ontvangen voor de uitvoering van hun natuurplan.
Meld je aan!
Delen: 
Contact
E-mail opties