Nieuwsbrief Groen Ontwikkelfonds juli 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Groenontwikkelfonds Brabant Online lezen
Groen Ontwikkelfonds Brabant juli 2022
COLUMN
Natuurmakers laten hun dromen uitkomen
Onlangs organiseerde Groen Ontwikkelfonds Brabant, samen met vier partners (Provincie Noord-Brabant, IVN Brabant, Brabants Landschap en Brabantse Milieufederatie), Natuur in Eigen Hand. Directeur Mary Fiers blikt in haar maandelijkse column terug op de succesvolle bijeenkomst en stelt vast dat “voor veel mensen het realiseren van nieuwe natuur ook het realiseren van hun droom is”.
Column
Delen: 
Directeur Libéma: 'Gasten belang natuur laten zien'
Met uitsterven bedreigde diersoorten, de afnemende biodiversiteit, de onzorgvuldige omgang van de mens met de natuur: recreatieondernemer Dirk Lips kan de teloorgang niet langer aanzien. Hij wil met zijn bedrijf Libéma het voortouw nemen in het behoud en ontwikkelen van nieuwe natuur in Brabant. Zijn nieuwste leisureconcepten zijn daar voorbeelden van. “We redden de aarde niet met alleen de aanleg van extra hectares natuurgebied. Het gaat over meer dan dat. Mensen die hier komen moeten gaan beseffen hoe belangrijk de natuur, de dieren en de planten in ons dagelijks leven zijn. Je kunt wel van bovenaf willen vertellen wat er moet gebeuren, maar veranderingen beklijven pas écht als het vanuit jezelf komt.”
Interview
Delen: 
Drie groene initiatieven beloond met elk € 5.000
Stichting De Groene Long Bladel, Project Landschapsherstel Wijstgronden uit Uden en Maatschap Vingerhoets-Van Doormaal uit Diessen hebben tijdens de bijeenkomst Natuur in Eigen Hand elk €5.000 ontvangen voor de uitvoering van hun groene initiatieven.
Stichting De Groene Long Bladel krijgt het geldbedrag voor hun idee om een uniek dorpspark aan te leggen. In dit park komt onder meer een biologische zelfoogsttuinderij en een educatieve boomgaard.
Project Landschapsherstel Wijstgronden uit Uden gaat de bijdrage besteden aan het wijstherstel en het herstel van het verdwenen elzensingellandschap bij de Peelrandbreuk.
Maatschap Vingerhoets-Van Doormaal uit Diessen zag het idee om een gangbaar melkveebedrijf te transformeren naar een natuurinclusieve boerderij worden beloond.
Meer weten?
Delen: 
Inspiratiegids Groene Regelingen vernieuwd
Provincie Noord-Brabant heeft de ‘Inspiratiegids Groene Regelingen’ geactualiseerd. De folder is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft om wat te doen voor de natuur en het landschap in het buitengebied van Brabant.
De inspiratiegids laat zien dat er veel mogelijkheden zijn om de biodiversiteit te versterken, natuur te ontwikkelen en de realisatie van landschapselementen in het landelijk gebied te realiseren. In de digitale folder is ook informatie te vinden over de subsidiemogelijkheden van Groen Ontwikkelfonds Brabant voor Ondernemend Natuurnetwerk Brabant, de aanleg van ecologische verbindingszones en wijstherstel.
Download
Delen: 
Brandnetels en distels belangrijk voor groei voedselbos
Distels en brandnetels zijn belangrijk voor de groei van een voedselbos. Dat zegt stichting Voedselbosbouw Nederland in haar reactie op opmerkingen dat het onkruid welig tiert op het grootschalige voedselbos in Schijndel. Zoals bekend wordt op gronden van Groen Ontwikkelfonds Brabant een van de grootste productievoedselbossen van Nederland ontwikkeld.
Waarom pionierskruiden, zoals distels, brandnetels en ridderzuring, juist helpen bij de ontwikkeling van een voedselbos, wordt uitgelegd in bijgaand artikel.
Lees verder
Delen: 
Contact
E-mail opties